SIP İNTERCOM

SIP İnterkom

SIP interkom, geleneksel analog diyafon sistemlerine yenilikçi bir alternatiftir. SIP teknolojisi ile yapılardaki interkom sistemleri ev içi panel, akıllı cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi cihazlardan erişilebilir. Yapıların büyüklüğünden bağımsız olarak üstün kalitede ses ve görüntü iletişimi sağlar. En gelişmiş ses ve görüntü sistemleri ile donatılan yeni nesil interkom sistemi SIP, şifreli ve kartlı giriş sistemleri ile tasarlanmıştır. Bu sistemde, yüz tanıma sistemi ve yeni teknolojilerle geliştirilmiş paneller kullanılır. Peki, SIP interkom nedir? SIP interkom sistemi nasıl çalışır? SIP interkom avantajları nelerdir? İşte cevapları…

SIP İnterkom Nedir?

SIP, “Session Initiation Protocol” ifadesinin kısaltmasıdır. Türkçe “Oturum Başlatma Protokolü” anlamındadır. SIP interkom, IP interkom sistemlerinin daha gelişmiş bir versiyonudur. Bir binaya giren veya çıkan kişilerle iletişim ve etkileşim kurmak üzere internet altyapısını kullanan yeni nesil elektronik interkom sistemidir. Yüksek kalitede sesli ve görüntülü iletişim sağlayan SIP interkom, veri iletmek için interneti kullandığı için erişim kontrolü alanındaki en yeni sistem olarak kabul edilir. Geleneksel analog diafon sistemlerine teknolojik bir alternatif olan SIP, kablolama gerektirmez, zamandan ve mekandan bağımsız erişim sağlar.

SIP İnterkom Hangi Bileşenleri İçerir?

SIP interkom sistemleri farklı sistemlere entegre olabilen bir teknolojidir. Bu sistemler şunlardır;

  • Baz istasyonu: Tesis girişine kurulan bazı istasyonu donanımı, SIP interkom hoparlörü olarak işlev görür. İnterkom hoparlörü, baz istasyonu aracılığıyla kişilerin konuşmasına imkan verir.
  • Sunucu: İnterkom SIP sunucusu, kimlik bilgilerinin veritabanıdır. Tüm interkom sistemindeki verileri yöneten merkezdir. Bu sunucu, baz istasyonunun yanındaki bir yapıya kurulur. SIP dahili telefonunun bulut sistemini kullanarak, ekstra sunucu maliyetlerini ortadan kaldırır.
  • Trafo merkezi: Trafo merkezleri, sesli ve görüntülü iletişim için kullanılan donanımdır. Trafo merkezi, dairedeki üniteye, SIP interkom telefonuna ve hatta konut sakinlerinin akıllı telefonuna entegre olabilir.
  • Kapı sistemi: Kapıya kurulan kilit açma sistemidir. Trafo merkezindeki ‘kapı açma’ düğmesine basıldığında kapı kilidine bir sinyal gönderilir. Kapı sistemi elektrikli veya manyetik olabilir.

SIP İnterkom Nasıl Çalışır?

SIP, bilgisayarların internet üzerinden veri göndermek için kullandığı bir dizi internet protokolüdür. İki bilgisayarın bir veri aktarımı oturumunu başlatmasını ve kapatmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Temel olarak iletilen verilerin doğru bir sırada başarılı bir şekilde iletilmesine imkan verir. SIP interkom sistemi, dahili telefon görüşmeleri, trafo merkezi kullanan kullanıcı ile baz istasyonundaki başka bir kişi arasında sesli ve görüntüleri verileri iletmek için interneti kullanan bir sistemdir. Bu sistemdeki interkom sağlayıcıları, ses veya video verilerini iletmek için ayrıca, İnternet Üzerinden Ses İletimi Protokolü (VoIP) de kullanabilir. Bu sebeple ekosistemde “VoIP intercom” olarak da bilinir. SIP interkom sistemlerinde kullanılan her protokolün teknik detayları farklılık gösterir.

SIP İnterkom Avantajları Nelerdir?

SIP tabanlı interkom sistemi internetle çalışan bir erişim kontrol sistemidir. Bu sistemin hem kullanıcıya hem de sistemi yöneten birimlere farklı avantajları vardır. SIP interkom avantajları şöyle sıralanabilir:

  • SIP interkom sistemlerindeki bileşenler kablosuz donanımlardır. Bu sebeple kablo döşemek gibi maliyetlere katlanmak gerekmez.
  • SIP, yeni nesil dijital interkom sistemidir. Büyük miktarda veriyi çok hızlı bir şekilde depolayabilir, alabilir, verebilir. Bu sebeple kullanıcılara esneklik ve hız sağlar.
  • SIP intercom’lar, binadaki güvenlik görevlileri gibi idari personelin görevlerini basitleştirir. Örneğin; SIP dahili telefon görüşmeleri, diğer bina yönetimi hizmetleriyle entegre edilebilir.
  • SIP dahili telefonlar internetin tüm özelliklerini kullanır. Bu sebeple akıllı telefonlar ve akıllı saatler gibi yeni nesil cihazlardan erişim imkanı verir.

Güvenilir iletişim çözümleri için SIP Intercom’u tercih edin.

©2023 sipintercom.com.tr Tüm hakları saklıdır

İletişim

Oruçreis Mah. Giyimkent 4. Sk. Giyimkent NO: 40/A

destek@sipintercom.com.tr

0212 909 88 76